Hvor er e-bøkene jeg ønsker å kjøpe?

Det har vært mye mas angående dette med e-bøker, men fortsatt leser jeg engelske bøker bestilt via Amazon til en brøkdel av norske priser. Jeg ser ikke på meg selv som noen storleser akkurat, men i forskjell fra tiden med papirbøker, så leser jeg mange flere. Når jeg nå leser ca 2 bøker i måneden, så vet jeg at mange leser mye mer enn det. For min del dreier det seg om å få tak i aktuelle bøker, at de er lett tilgjengelige for mitt lesebrett og at prisen ikke er ublu.

Selv om flere norske forlag nå har åpnet opp for norske bøker, så glimrer nyutgivelser med sitt fravær. Jeg kunne godt tenkt meg å lese f.eks. Nesbøs siste bok, men siden den ikke finnes pr. idag som e-bok, så dropper jeg den glatt og venter på at den dukker opp i Amazon, noe som flere av bøkene hans allerede gjør. Jeg går ikke hen og kjøper ei papirbok etter å ha vent meg til lesebrettet.
Dessverre så virker det som om norske forlag er retrofile og lite interessert i å skape et nytt marked. I mellomtiden koser jeg meg med John Sandfords “Buried Prey”.
Til nå (2011) har jeg lest: The Pillars of the Earth av Ken Follett, The Draining Lake av Arnaldur Indridason, Three Cups of Tea av Greg Mortenson, The Janus Stone av Elly Griffiths, Life of Pi av Yann Martel, The Lincoln Lawyer av Michael Connelly, The Arabs: A History av Eugene Rogan, The Brass Verdict av Michael Connelly, 10th Anniversary av James Patterson, First Thrills av Lee Child m.fl., og nå alstå Buried Prey av John Sandford.

Det fine med å venne seg til å lese engelskspråklig litteratur er at man etter en stund ikke tenker over om det er norsk eller engelsk. Det går av seg selv. Tilgangen til norske bøker er ikke noe dypt savn, men det er litt trist å ha blitt lukket ute av en bransje som ikke er interessert i å skape et marked innenfor teknologi som er blitt allemannseie i bl.a. USA og England.
Amazon selger nå flere e-bøker enn papirbøker, uansett hardcover eller paperback.

Dersom norske e-bøker kom ut samtidig med papirbøkene, så ville jeg kjøpt dem umiddelbart. Jeg ville konvertert dem og sendt dem til min Kindle konto, som ville sendt boka til min Kindle, uten kostnad så lenge jeg benytter Wi-Fi. I det minste kunne norske forlag lagt tilrette for Kindle-formatet slik at jeg slapp å konvertere på egenhånd.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: e-bok, e-bøker

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00