Libris og Norli fusjonerer, men til hva?

Så har alstå NorgesGruppen ASA og Aschehoug & Co. AS blitt enige om å fusjonere selskapene Norli Gruppen AS og NorgesGruppen Bok og Papir AS. I praksis betyr det at Libris og Norli blir en felles bokhandel. De ser på dette som et ledd i å videreutvikle og sikre bokhandelens fremtid. Kaffe_kindle

Dette blir faktisk litt spennende. Jeg vet ikke hvordan bokhandlerne tenker om fremtiden i Norge, men dersom vi skal sammenligne vårt marked med utlandet forøvrig, så er fremtiden elektronisk. Spørsmålet er om bokhandelen har noen nytte annet enn å være et fordyrende ledd, om vi ser 5 år inn i fremtiden. Lite tyder på at vi kan stille oss utenfor utviklingen selv om vi bor i Norge. Bare i løpet av få år har elektroniske bøker tatt helt av i det internasjonale markedet. Salgstall er det derimot vanskelig å finne mye av, siden forhandlerne av slike bøker holder kortene til brystet.

Bokforlagene vil derimot bestå. Fortsatt vil gjennomsyn og videreutvikling av manuskripter, teknisk produksjon og markedsføring være et marked for forfattere. Bokhandlere derimot, vil måtte trekke seg stille tilbake og overlate sitt tidligere domene til forlagene direkte, eller til et bredere distribusjonsledd, som f.eks. Amazon, Barns & Noble osv.

Etter det jeg kan se så har svært mange nordmenn kjøpt seg leseplate, og det er også en flott julegave til dem som måtte ønske seg det. Hvordan salgstallene blir over jul, ja det blir utrolig spennende.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Forlag, Kindle, e-bok, e-bøker

Stikkord:, , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00