Liu Xiaobo, en verdig vinner av fredsprisen

Etter å ha lest gjennom mange blogger og innlegg, så slår det meg hvor skremmende lite nordmenn støtter en prisvinner dersom det koster dem noe. Om Kina ønsker å avlyse møter med Norge fordi Nobelkomiteen har gitt prisen til en mann som Kina ser på som kriminell, så får vi bare godta det. Norge er bygget på akkurat de verdiene som Liu Xiaobo har ytret at han ønsker å arbeide for i Kina, gjennom sitt eget charter 08 (http://no.wikipedia.org/wiki/Charter_08).

Mange mener at dette koster mer enn det smaker, men jeg kan ikke dy meg for å si at det er lov å si ifra at “keiseren mangler klær”. Kina arresterte fredsprisvinneren fordi han pekte. Ikke fordi han gjorde noe annet enn å være et alternativ til ettpartiregjeringens ensidige propaganda.

Som nordmann står jeg rakrygget og er stolt over hva Nobelkomiteen har gjort. Om Kina ønsker å utelukke Norge, så skal vi klare oss for det. Ja, det er verdt det.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Fredsprisen 2010

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

2 kommentarer on “Liu Xiaobo, en verdig vinner av fredsprisen”

 1. dogglas Sier:

  Takk =) stjernedryss fra meg!
  Nordmenn er sånn de vil ikke måtte betale for noe så lenge det ikke havner i egen lomme… Sorry for å si det å si det på den måten, men det er sannhenten..
  Dessuten er det ikke et faktum at Norge “mister” inntekter. For det er snakk om antatte intekter.. Så ærlig talt går Norge ikke glipp av noen penger heller.. For har Norge ikke fått penga på bordet så har “vi” heller ikke gått glipp av de. Dessuten kunne jeg ikke ha gitt mer blaffen i penga som vi liksom skal bry oss om at vi “mister”.
  Jeg synes mennesket og menneskerettighetene er mere verdt.. Liu Xiaobo er en tøff mann som tør å stå for det ham mener, til tross for at styresmaktene går ham i mot.. :D
  Står gjerne rakrygget sammen med deg og ser stolt ut :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. noamish Sier:

  Både Carl I Hagen og Torbjørn Jagland tar’n helt ut og sier den enkle sannheten. Dessverre provoserer begge hver sine grupper – Hagen muslimer og Jagland kineserne.

  Men det er alltid ubehagelig å få kjeft av de store…heldigvis kan vi støtte oss vekselvis på Russland og USA når vi trenger hjelp – og EU da!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00